Beste deurbelcamera’s + handige tips

Een eenvoudige manier om je woning te beveiligen tegen diefstal, huisvredebreuk, portiekpiraten en ongewenste gasten is om te zien wie er voor de deur staat voordat je de deur open doet. Met een videodeurbel kan je niet alleen de persoon buiten zien en met hem spreken, maar ook beelden opnemen van bezoekers die langskomen terwijl je weg bent of niet in staat bent om te antwoorden.

Deze apparaten maken meestal gebruik van Wi-Fi om live video naar je telefoon te streamen en bieden hightechfuncties, zoals video-opslag in de cloud, bewegingsdetectie, sirenes en interoperabiliteit met slimme sloten en andere slimme apparaten in huis. Hier is waar je op moet letten bij het kiezen van een videodeurbel voor je huis.

Bedrade vs. draadloze video deurbellen

Het eerste wat je moet beslissen is of je een draadloze deurbel wilt die op batterijen werkt of een die stroom krijgt van laagspanningsbedrading. Natuurlijk is een draadloze deurbel het gemakkelijkst te installeren, omdat je de stroom niet hoeft uit te schakelen en je niet met bedrading hoeft te knoeien. Het nadeel van een draadloze deurbel is dat de batterijen snel leeg raken; ze gaan tussen de twee en zes maanden mee. Als je in een gebied met koud weer woont, moeten de batterijen om de paar maanden opladen of vervangen. Bij modellen die op batterijen werken, loop je ook het risico dat je deurbel op een ongelegen moment wordt uitgeschakeld.

Video deurbel ontwerp en functies

Video deurbellen zijn er in alle soorten en maten. De goedkoopste modellen zijn meestal omvangrijk en verkrijgbaar in slechts een paar kleuren, terwijl veel van de duurdere modellen onopvallend zijn en verkrijgbaar in een verscheidenheid van afwerkingen. Modellen die op batterijen werken, zijn meestal groter dan hun bedrade tegenhangers.

VIDEO DEURBEL DRAADLOOSDe meeste slimme deurbellen zijn uitgerust met een videocamera die een waarschuwing naar je telefoon stuurt samen met een live videostream wanneer iemand op de deurbelknop drukt. Je hebt toegang tot die opnames via dezelfde mobiele app die je gebruikt om het apparaat te installeren, draadloze instellingen te configureren en waarschuwingen in te stellen. Deurbellen met functies zoals 1080p-video (of beter), bewegingsdetectie, tweewegaudio waarmee je kan praten met wie er buiten is, en on-demand videostreaming kosten meestal het meest. Om valse waarschuwingen van passerende auto’s, harde wind, en eventuele beestjes die rondzwerven voorkomen, kijk voor een deurbel cam die aanpasbare beweging zones biedt.

Wil je weten wanneer pakketten aankomen?

Velen van ons ontvangen veel pakjes, dus is het belangrijk te weten wanneer er een op je stoep wordt achtergelaten. Een aantal videodeurbellen heeft ingebouwde AI die de vorm van dozen kan herkennen, en je een waarschuwing kan sturen als er een wordt afgegeven. Momenteel hebben de Nest Hello en Arlo video-deurbellen deze functie, en later dit jaar zullen alle video-deurbellen die HomeKit Secure Video gebruiken (zoals de Logitech Circle View Doorbell) deze mogelijkheid krijgen.

Ben je van plan om andere beveiligingscamera’s toe te voegen?

Als je  overweegt om extra bewakingscamera’s voor je woning aan te schaffen, is het zinvol om te kiezen voor een videodeurbel van hetzelfde bedrijf. Op die manier betaal je niet voor meer dan één abonnement. Veel van de aangeboden abonnementen dekken meer dan één camera op een bepaalde locatie, dus het is goed om al je potentiële beveiligingsbehoeften te beoordelen voordat je een beslissing neemt over een videodeurbel.

Plaatsing van de deurbel

De  keuze van de deurbel zal ook afhangen van het feit of je een bestaande deurbel vervangt of een deurbel installeert waar er nog geen is. In het algemeen wil je echter dat de deurbel ongeveer 1,5 meter boven de grond hangt, zodat je alles goed kan zien, maar niet te hoog, zodat de knop moeilijk in te drukken is voor kleinere personen.

Videoresolutie

Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld, waardoor het gemakkelijker wordt om mensen aan uw deur te identificeren. De meeste video-deurbellen hebben nu ten minste een resolutie van 1080p, maar het is ook de moeite waard om de framerate van de video te controleren – hoe hoger het getal, hoe duidelijker de video moet zijn.

Ontwerp

Esthetiek kan een zorg zijn. Je schroeft dit ding tenslotte aan de voorkant van je huis! Er zijn deurbellen die op traditionele deurbellen lijken. Ook zijn er deurbellen, zoals van het merk Ring, die zelfs vier frontjes mee leveren, zodat je kunt kiezen welke bij de afwerking van je huis past of er een kunt verven in de kleur die jij mooi vindt.

Onze aanbevelingen

Dit zijn de beste video-deurbellen op basis van videokwaliteit, meldingen, smart home-integratie en meer.