De beste waterdichte elektrische deurbellen

Als jij je nog nooit hebt verdiept in de verschillende soorten deurbellen, dan verwacht je misschien niet dat er zulke grote veranderingen hebben plaatsgevonden op dit gebied? De deurbel is technisch met de tijd meegegaan.

Van een letterlijke bel die je moest klingelen, tot een hypermoderne bel met een camera die je vrijwel op iedere plek kunt bedienen met je smartphone. Een voordeel van de hedendaagse deurbellen, is dat je ze ook niet meer hoeft te verbinden met allerlei bedrading. Een moderne deurbel is tegenwoordig draadloos.

Hoe werkt een moderne draadloze deurbel?

Het installeren van een nieuwe deurbel is tegenwoordig een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten heb je een werkende deurbel. De basis van de deurbel wordt gevormd door de drukker die je aan of naast de voordeur installeert en een ontvanger die geluid geeft als er gedrukt wordt. Omdat alles draadloos is, is het een kwestie van de drukker schroeven of plakken en de ontvanger plaats je op een goed hoorbare plek in huis. Dit kan overal, want deze hoeft niet van bedrading te worden voorzien. Het voordeel is dat je dit systeem heel gemakkelijk kunt uitbreiden met een alarm, beveiligingscamera of een rookmelder.

Hoe kies je de beste deurbel?

Er zijn simpele deurbellen te koop, maar ook uitgebreide modellen met bijvoorbeeld een camera. Je kunt dan op je smartphone zien wie er voor de deur staat en er desnoods mee communiceren via de deurbel. Dit zijn dus mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen. Staat regen en wind vaak op de voordeur? Dan is het verstandig om zeker ook de IP-waarde van de deurbel in de gaten te houden. Deze waarde geeft weer in hoeverre de deurbel waterdicht is. Verder kun je kiezen voor een plug & play deurbel. Hierbij hoef je de ontvangers alleen maar in een stopcontact te steken. Er zijn zelfs deurbellen met mogelijkheden tot opslag van bijvoorbeeld de camerabeelden.

1. Eufy video deurbel, draadloos en inclusief HomeBase en wifi

De Eufy is een deurbel met een camera. Nog voordat mensen op de deurbel gedrukt hebben, weet jij dat er iemand aankomt. Door de bewegingssensor wordt activiteit al heel snel geregistreerd en krijg je een melding. Zo loop je niemand mis. De deurbel is voorzien van een accu die maar eens in de 180 dagen opgeladen hoeft te worden.

Het basisstation is tevens voorzien van een interne opslag, zodat de camerabeelden van de deurbel veilig opgeslagen worden. Je betaalt dus geen abonnement voor het opslaan van jouw beelden. De deurbel heeft een IP65-waarde, hierdoor is deze bestand tegen waterstralen.

 • Met ingebouwde professionele lens voor een uitstekend beeld.
 • Een camera met 4:3 beeldverhouding, zodat je iedereen van top tot teen ziet.
 • Het basisstation vergt veel ruimte.
 • Nog onvoldoende integratie met Google toepassingen.

2. Strex draadloze deurbel – plug & play

De Strex draadloze deurbel is strak en modern vormgegeven in een zwarte kleur. De set bestaat uit een een drukker en twee ontvangers die je plug & play in het stopcontact plugt. Met een ontvangst van 150 meter, maakt het helemaal niet uit waar je de ontvangers in huis plaatst, je hoort altijd of er iemand voor de deur staat.

Plaats bijvoorbeeld een ontvanger zowel beneden als boven. Tevens kies je voor het geluid uit maar liefst 58 verschillend soorten melodieën en tonen en stel je deze in op één van de vier verschillende geluidsniveaus. De deurbel zelf kan met zowel een plakstrip als met schroeven worden bevestigd.

 • Erg snel en functioneel door de plug & play ontvangers.
 • Zeer veel keuze uit verschillende tonen en melodieën.
 • Deurbel zelf is waterdicht met IP55, achter het naamplaatje kan wel vocht komen.
 • Twee ontvangers nemen ook twee stopcontacten in beslag.

3. Bell4U Luxe draadloze deurbel – plug & play

De Bell4U deurbel bestaat uit een grote drukknop, zodat je gasten nooit de bel over het hoofd zien. Bij het gebruik wordt er kinetische energie opgewerkt en hierdoor heeft de deurbel geen batterijen nodig. Zowel op de drukker als op de ontvanger gaat er bij gebruik een LED licht branden, zodat ook slechthorenden wat aan de deurbel hebben.

De ontvangers zijn plug & play en plaats je gemakkelijk in een stopcontact, de afstand tussen de drukker en ontvanger mag maximaal 70 meter zijn. Je hebt keuze uit 51 verschillende liedjes, melodieën en toontjes en je stelt ze gemakkelijk in één van de 4 volumestanden in.

 • Geen batterijen nodig, dus deze Bell4U deurbel is een duurzame keuze.
 • De deurbel is ook geschikt voor slechthorenden, omdat de ontvangers oplichten.
 • Opgegeven afstand van 70 meter kan in de praktijk afwijken.
 • Kwaliteit drukker wordt als minder ervaren.