deurbel

Deurbel aansluiten

Een deurbel aansluiten, hoe doe je dat dat?

Bijvoorbeeld een deurbel aansluiten, aan de voorkant van het huis. Is het een elektrische deurbel of een gewone drukbel.

We gaan er vanuit dat het een elektrische deurbel aansluiten gaat worden. Hieronder volgt wat punten in grote stappen, voor het aansluiten van een deurbel. Voordat je met een deurbel aansluiten gaat beginnen, is het goed om te kijken hoe het met de bestaande bedrading is.

Zoeken naar een voedingstransformator van de deurbel.

deurbel aansluitenVaak is zo’n transformator te vinden aan de muur in een gangkast. Kijk goed na of er een stroomtoevoer is, zo niet, dan moet er een nieuwe transformator aangekocht worden. Een transformator met een wisselstroom van 18 tot 24 volt is nodig voor een deurbel aansluiten. Als alles goed is nagekeken kan de deurbel geplaatst worden op de deur.

Test voor de aller zekerheid of alle bedrading klopt, zodat je zeker weet dat er niet voor niets is gewerkt. Als dit alles goed getest is, dan kan je op deurbel drukken om te kijken of de bel het doet.

Het is natuurlijk altijd spannend of alles goed is aangesloten, laten we hopen dat de bel het goed doet.

Als laatste een gouden tip: als je aan een renovatieproject wil starten: denk dan ook aan je deurbel. De nodige bekabeling, stroom en data voorzien aan je deur maakt dat je ook in de toekomst kan gebruik maken van de beste technologie op het vlak van deurbellen; en je dus altijd mee zal kunnen evolueren!

Succes!