deurbel

Mechanische deurbel

Waar veel mensen niet over na denken is dat er verschillende soorten deurbellen zijn. Wij gaan het hier hebben over de mechanische deurbel.

Wat is een mechanische deurbel?

Een mechanische deurbel is een deurbel die nog werkt met een echte bel. Het is dus een wat ouderwetsere bel, maar tegenwoordig enorm in.

mechanische deurbelOp het moment dat er op de bel wordt gedrukt, wordt er een staafje geactiveerd die een aantal maal tegen de bel aan tikt. Je hebt hierdoor dus echt het geluid van een bel.

Een mechanische deurbel werkt meestal via bedrading, maar is tegenwoordig ook op de markt met batterijen. Het werkt perfect in een landelijk interieur waar een “moderne” deurbel alleen maar voor een inconsequente vibe zou zorgen.

Waarom een mechanische deurbel?

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van elektrische deurbellen. Deze hebben veel soorten melodietjes en kun je harder en zachter zetten. Maar wist je dat een elektrische deurbel enorm veel onnodige energie verspilt? Hij vreet de hele dag stroom, terwijl hij maar voor 2 seconde gebruikt wordt.

Omdat een mechanische bel met bedrading of batterijen werkt is deze dus veel energie zuiniger en milieuvriendelijker.

En er zijn genoeg soorten, maten en verschillende tonen te kiezen qua mechanische bellen. Dus alle reden om voor een mechanische deurbel te gaan!