Ouderwetse deurbel

Bent u een nostalgisch type of houdt u van antiek en retro tintje in uw interieur?

ouderwetse deurbelDan kunt meteen al aan de voordeur beginnen door u uw huidige deurbel eenvoudig te vervangen door een ouderwetse deurbel. Het klepelende geluid vult meteen de hele kamer. Uw bezoek meldt zich met klasse aan, en het is voor bezoekers de eerste kennismaking met uw prachtige huis!

Energietip!

De meeste huidige deurbellen werken elektrisch. Ook al wordt er slechts enkele keren per week aangebeld, toch zal de transformator permanent zorgen voor een slomend energieverbruik. Een kleine moeite is het om een ouderwetse deurbel te installeren. Het verbruik is namelijk helemaal gratis.

Aankoop van een ouderwetse deurbel

De ouderwetse deurbel wordt opnieuw gemaakt en kunt u als set aankopen. Alle montageonderdelen zijn bijgeleverd. Het bijhorend plannetje laat u deze klus makkelijk uitvoeren. Aankopen kan via inernetshops of u kan zich laten helpen in speciaalzaken.

Maar de charme van een antieke deurbel is onovertreffelijk. Meestal zijn ze uit smeedijzer gemaakt al dan niet met de nodige sierkrullen. De ouderwetse deurbel heeft de vorm van een hangende bloemkelk. De klepel heeft een koordje of ketting waar de bezoeker kan aan trekken.

Zoek ze op antiekbeurzen, rommelmarkten of online tweedehandswinkels. Alvast veel trekbelgenot!